لیست اختراعات علی میرزایی
اين اختراع مربوط به حوزه پمپهاي پيزوالكتريك است، كه قابليت خنكسازي دارند. در سيستمها و دستگاههاي داراي گرما خنكسازي امري ضروري است. براي سيستمها و دستگاهها با ابعاد كوچك و گرماي نسبتاً بالا خنكسازي نيازمند استفاده از سيال و پمپ مناسب است. انواع ميكرو پمپها جهت خنكسازي سيستمها و دستگاههاي صنعتي موجود است؛ ولي ميكرو پمپهاي موجود جهت خنكسازي دستگاهها و سيستمها در مقياسهاي كوچك محدود بوده و اغلب مناسب نميباشند. در اينجا هدف ارائه يك پمپ پيزوالكتريك جهت استفاده در سيستمهاي خنكسازي اجباري با قابليت طراحي و ساخت در ابعاد كوچك ميباشد كه علاوه بر سادگي طراحي و قابليت ساخت آسان نسبت به ساير پمپهاي پيزوالكتريك، قابليت خنكسازي هدفمند و كارآمد سيستم مورد نظر را داشته باشد. اين توانايي باعث صرفهجويي در هزينه ساخت و انرژي ميشود. انواع سيستمها و دستگاههاي الكتريكي، مكانيكي و... نيازمند خنكسازي ميباشند. ازاينرو اين اختراع در گستره وسيعي از دستگاهها و... كاربرد دارد.
امروزه با پيشرفت تكنولوژي توليد تجهيزات و قطعات ميكروني و قطعات پيچيده با كيفيت بالا لازم و ضروري بوده و كشور ما براي عقب نماندن از كشورهاي پيشرفته بايستي گامهاي موثري در تكنولوژيهاي جديد و مدرن بر دارد. بنابراين توليد مواد اوليه براي ساخت و توليد قطعات ميكروني و قطعات پيچيده با كيفيت بهتر ضروري است. در سال هاي اخير موادي كه ريز ساختار نانويي آنها از طريق اعمال فرايند تغيير شكل شديد ماده Severe Plastic Deformation/SPD بدست آمده نظر متخصصان مهندسي مكانيك و متالورژي را به خود جلب كرده است اين علاقه مندي نه فقط به خاطر خواص منحصر به فرد فيزيكي و شيميايي ساختار نانويي محصول (در مقايسه با محصولات توليد شده از پودرهايي در اندازه نانو به روش هاي متعدد) بلكه به علت مزيت هاي اين فرايند نسبت به ساير روش هاي خانواده اي اين نوع تغيير شكل به وجود آمده است. بدين منظور مهمترين روشهايي كه معمولا امروزه مورد استفاده قرار مي گيرند. فرايند تغيير شكل در كانال هاي مشابه زاويه دار فرايند نورد تجمعي فرايند فشار و اكستروژن متوالي و فرايند تغيير شكل پيچشي تحت فشار زياد مي باشند. هر يك از اين روشها مزايا و معايب مخصوص به خود را دارا مي باشند در طرح ساخت لوه هاي فلزي با ساختار نانو توسط فرايند خمكاري متناوب از خم كردن ماده فلزي مستقيم هم در جهت افقي و هم در جهت عمودي توسط چندين جفت غلتك و سپس مستقيم كردن اين نمونه هاي خم شده توسط يك جفت غلتك براي توليد مواد با دانه هاي كريستالي به اندازه نانو متري استفاده شده است. از ويژگي هاي مهم اين طرح مي توان به امكان ساخت مواد فلزي لوله اي ورقه اي و حجمي tube,sheet and bulk metals با ساختار نانو اصلاح ساختار دانه ها كريستالي مواد فلزي بدون اضافه كردن عناصر آلياژي و يا ذرات سراميكي امكان كاهش بيشتر اندازه دانه هاي كريستالي مواد نانو فلزي نسبت به ساير روشهاي SPD و كاهش اصطكاك نسبت به ساير روش هاي معمول نام برد. در مورد كاربرد اين روش نيز مي توان به بهبود خواص مكانيكي و كيفيت قطعات فلزي بهبود پارامترهاي عملياتي فرايندهاي شكل دهي فلزات كاهش تلفات و ضايعات قطعات و امكان ساخت قطعات فلزي ميكروني مانند ميكرو سنسور ميكرو سوييچ و MEMS در صنايع مختلف و امكان ساخت قطعات پيچيده در صنايع مختلف مانند صنايع خودروسازي و صنايع نظامي و غيره اشاره نمود.
با توجه به اينكه امروزه سبك و روش زندگي افراد نسبت به گذشته به شدت تغيير كرده است و روز به روز نيز به سمت ماشيني تر شدن مي باشد و شاهد مهاجرتت بي امان افراد از شهرها و روستاهاي كوچك به كلان شهرها مي باشيم كه كمبود سرانه فضا به ازاي هر نفر را در پي خواهد داشت در اين صورت منجر به افزايش تقاضا براي زندگي آپارتمان نشيني در شهرها مي شود. يكي از دغدغه هايي كه بي شك امروزه اكثر مردم شهرها آنرا تجربه كرده اند دغدغه هاي شستن لباس و داشتن فضا و زمان كافي جهت خشك شدن سريع لباسها در آپارتمانها مي باشد كه تاكنون مجبور بوده اند يا از خشك كن هاي برقي موجود در بازار استفاده نمايند كه علاوه بر هزينه ي نسبتا زياد خود دستگاه بايد هزينه ي برق مصرفي آنرا نيز بپزدازند و يا اينكه لباس ها را در داخل آپارتمان و يا در بالكن آن روي بند و يا خشك كن هاي آپارتماني پهن نمايند كه علاوه بر زمان نسبتا زيادي كه جهت خشك شدن لباسها نياز است كه اگر هواي بيرون مرطوب يا داراي رطوبت بالا باشد اين زمان به شدت افزايش مي يابد از زيبايي چهره و منظره ي آپارتمان نيز به شدت مي كاهد. با توجه به مطالب فوق و نبود خشك كني كه بتواند هم از لحاظ اقتصادي و هم از لحاظ حفظ زيبايي منازل نياز جوامع امروزي را برطرف نمايد مي توان گفت طرح خشك كن هوايي لباس با گرماي كولر گازي و اسپليت علاوه بر كاهش زمان خشك شدن لباسها و كمك به زيبايي منظره آپارتمانها به رفع دغدغه خشك شدن لباس در شهرها به ويژه در مناطق گرمسيري و مرطوب كمك شاياني مي نمايد.
ساخت ورق هاي فلزي با ساختار نانو توسط فرآيند خم متحرك امروزه با پيشرفت تكنولوژي،توليد تجهيزات، قطعات ميكروني وقطعات پيچيده با كيفيت بالا لازم وضروري بوده وكشور ما براي عقب نماندن از كشور هاي پيشرفته بايستي گامهاي موثري در تكنولوژيهاي جديد و مدرن بردارد.بنابراين توليد مواد اوليه براي ساخت وتوليد قطعات ميكروني وقطعات پيچيده با كيفيت بهتر ضروري است . در سال هاي اخير موادي كه ريزساختار نانويي آنها ازطريق اعمال فرايند تغييرشكل شديد حالت مومسان (Severe Plastic Deformation/SPD)ماده بدست آمده، نظر متخصصان علم مواد را به خود جلب كرده است. اين علاقه مندي نهفقط به خاطر خواص منحصر بفرد فيزيكي و شيميايي ساختار نانويي محصول، بلكه به علت مزيت هاي اينفرايند نسبت به ساير روش هاي خانواده¬ي اين نوع تغييرشكل، به وجود آمده است. بدين منظور عمده روشهايي كه امروزه مورد استفاده قرار ميگيرند عبارتند از:تغيير شكل در كانالهاي مشابه زاويهدار،فرآيند نورد تجمعي،فرآيند فشار و اكستروژن متوالي و فرآيند تغيير شكل پيچشي تحت فشار زياد،كه هر يك از اين روشها مزايا و معايب مخصوص به خود را دارا مي باشند. در طرح ساخت ورق هاي فلزي با ساختار نانو توسط فرآيند خم متحرك با عبورورق فلزي از درون يك قالب، تغيير شكل پلاستيكبه صورت موجي شكل توسط قالب در ورق ايجاد و دوباره توسط همان قالب صاف مي گردد. چون ورق درون قالب در راستاي طولش كشيده و حركت مي كند در نتيجه اين خم موجي شكل در كل طول ورق اتفاق مي افتد و باعث تغيير شكل شديد پلاستيك در تمامي نقاط ورق مي¬گردد. اين تغيير شكل شديد پلاستيك موجب توليد ورقي مي شود كه اندازه ي دانه هاي آن در حد نانومتري است. از ويژگي هاي اين طرح ميتوان به اصلاح ساختار دانه ها بدون اضافه كردن عناصر آلياژي يا ذرات سراميكي،از بين بردن ناخالصي هاي موجود در پودر حاصل از فرايند آسياكاري،امكان كاهش بيشتر اندازه دانه هاي مواد نانو فلزي نسبت به بعضي از روشهايSPD نام برد. در مورد كاربرد اين روش نيز ميتوان به كنترل وبهبود كيفيت قطعات فلزي و فرايندهاي شكل دهي فلزات وكاهش تلفات وضايعات قطعات،امكان ساخت قطعات ميكروني مانند سنسورميكروني،سوييچ ميكروني و MEMSدر صنايع مختلف،امكان ساخت قطعات پيچيده در صنايع مختلف مانند صنايع خودروسازي، صنايع نظامي و غيره اشاره نمود.
مواد شش گوش ريز از جنس استيل 316 نگير براي توليد پيچ، مهره و پين استفاده ميشود كه كاربرد وسيعي در صنعت الكترونيك براي بستن بردهاي الكترونيكي پيدا كرده است و با توجه به گستردگي كاربرد بردهاي الكترونيكي در تمام صنايع مختلف از جمله صنايع خودروسازي، هوافضا، صنايع نظامي و بسياري ديگر دارد. نبود مواد شش گوش 5 ميليمتر استيل 316 نگير در ايران و از آنجا كه تحريمها ورود ميلههاي شش گوش را دشوار ساخته است و با توجه به اينكه پس از شش گوش كردن ماده نياز به عمليات ماشينكاري در مقياس ميليمتري (Milli scale) ، سوراخكاري ميليمتري، قلاويزكاري ميليمتري، حديده زني ميليمتري است محدوديت توليد اين قطعات با روشهاي مرسوم شكلدهي به دليل اعمال كارسختي بر روي قطعه، استحكام و سختي قطعه را افزايش ميدهند و ماشينكاري ميليمتري قطعه را ناممكن ميسازند. محدوديت در توليد قطعه شش گوش با روش ماشينكاري به دليل مناسب نبودن براي توليد انبوه و نياز به تجهيزات و امكانات بسيار زياد براي ماشينكاري مقرون به صرفه نخواهد بود. به همين دليل تحقيق و بررسي ساخت مواد شش گوش با استفاده از قالب براده برداري اهميت پيدا ميكند. اين روش با استفاده از براده برداري، قطعه ريز دچار كار سختي نميگردد و براي عمليات ماشينكاري مناسب ميباشد و با استفاده از قالب براي توليد انبوهي از قطعات مناسب خواهد بود.
امروزه با توجه به بحث كاهش هزينه ها، انرژي و مواد - به ويژه در سيستمهاي حمل و نقل و خودروسازي- مبحث ساخت تجهيزات با استحكام بالا و وزن كم بسيار قابل توجه است، كه در اين ميان پانلهاي ساندويچي سهم به سزايي در ساخت تجهيزات با وزن كم و استحكام بالا را در بردارند.از آنجايي كه اين مفهوم ساختاري از مواد، پارامترهاي بهتري از جمله استحكام، توانايي و ظرفيت چشم گيري براي كاهش وزن و هزينه نسبت به مواد قديمي دارند، پي بردن به خصوصياتشان اهميت زيادي در جهت پيش بيني قابليت اطمينان و طراحي اين نوع ساختارها دارد.مطالعه تاثير خصوصيات هسته بر استحكام ساندويچ پانل كمتر مورد توجه قرار گرفته است. اصلاح خصوصيات هسته منجر به شرايط كاربردي و هم چنين مقاومت در برابر عبور جسم پرتابي از طريق ساختار مي شود. با توجه به موارد مذكور، با تغيير در ساختار هسته پانل ساندويچي (پر نمودن فضاهاي خالي هسته با تزريق فوم) گامي در جهت افزايش استحكام برداشته شده است.
خلاصه: سلول اندازه گيري ضريب فشار جانبي زمين در خاك ، در حيطه علم مكانيك خاك كاربرد دارد كه خود نيز شاخه اي از علم ژئوتكنيك، از گرايش هاي رشته عمران، مي باشد. همواره در تعيين فشار جانبي هاي خاك ها از روابطي استفاده شده است كه خود آنها مبتني بر ضريب فشار جانبي خاك مي باشند و اين ضريب از طريق روابطي تعيين مي گردد كه خود بر اساس يك سري فرضيات ساده كننده اند و كاملا دقيق نمي باشند. روابطي از قبيل ؛ *ϕ زاويه اطكاك دروني خاك اما با استفاده از اين وسيله ميتوان به طور مستقيم ميزان فشار جانبي خاك را بصورت دقيق و بدون نياز به تخمين هاي ديگر،محاسبه نمود و تا كنون چنين وسيله اي با اين هدف ساخته نشده است. فشار جانبي خاك ها در طراحي و پايداري گود ها، تونل ها، ديوار هاي حائل و ديگر سازه هايي كه با تنش هاي جانبي خاك درگير مي باشند ، داراي كاربرد مي باشد. اين دستگاه شامل؛ رينگ نمونه آلومينيومي، دو كرنش سنج افقي و يك قائم ، و نگهدارنده هاي بالا و پايين رينگ نمونه مي باشد. حال با توجه به نوع پداستال ها و محفظه تست ،هم در خاك اشباع هم غير اشباع،مي توان فشار جانبي را اندازه گيري كرد و از آنجا ضريب فشار جانبي را يافت.
در اين اختراع، نانوكامپوزيت آلياژي آهن-كبالت/گرافن (FeCo/Graphene) به عنوان پوششي جهت تضعيف امواج الكترومغناطيس در باند فركانسي X تهيه گرديد. مطالعه ساختاري نانوذرات نشان مي دهد كه نمونه ساخته شده، داراي فرمول شيميايي Fe65Co35 است. پس از تهيه نانوذرات و اثبات شكل گرفتن آلياژ FeCo (طبق نقشه 1)، توسط آناليز XRDو تعيين مورفولوژي آن توسط آناليز SEM و استخراج ويژگي هاي مغناطيسي با استفاده از دستگاه VSM، نانوكامپوزيت آلياژي FeCo/Graphene تهيه شد و در نهايت ميزان اتلاف امواج الكترومغناطيسي (RL) نمونه هاي تهيه شده با استفاده از يك آناليزور شبكه اي (VNA) در گستره فركانسي 8 تا 12 گيگاهرتز انجام گرفت. كنترل اندازه ذرات و يكنواختي ذرات سنتز شده، هزينه ي پايين براي سنتز ذرات فلزي و آلياژي، استفاده نكردن از مواد خطرناك، تهيه نمونه در مدت زمان كم و بر طرف شدن مشكل اكسيداسيون ذرات فلزي در محلول و مهم تر از همه ميزان اتلاف عالي اين مواد و قابليت استفاده از اين مواد به عنوان پوشش هاي رادار گريز از ويژگي هاي اين اختراع است.
طرح بالابردستي درخت و تير در زمينه مهندسي مكانيك است. در حال حاضر انجام عملياتهاي مختلف كشاورزي بر روي درختان بلند مانند نخل خرما بروش سنتي با طناب و كمربند انجام شده كه بسيار سخت و خطرناك بوده و متاسفانه تلفات جاني زيادي بويژه در استانهاي جنوبي دارد. همچنين انجام كارهاي فني بر روي تيرهاي برق و مخابرات نيازمند بالابر بوده كه علاوه برهزينه زياد، بسيار وقت گير بوده و ميتواند موجب ترافيك در محل شود. براي رفع مشكلات فوق طرح مذكور ابداع گرديد اين طرح داراي دو بخش اصلي نشيمنگاه و زيرپايي است كه بصورت دستي بوده و بر اساس قانون گشتاوركار مي كند. در اين سيستم با اعمال نيروي وزن انسان بر روي نشيمنگاه و يا زيرپايي، باعث مي شود كه كابل با موقعيت دهنده V شكل سيستم را بدور تير يا درخت قفل كرده و با حركتي كه پاها و دست ها در جهت روبه بالا انجام مي دهند باعث آزاد كردن نشيمنگاه ويا زيرپايي مي شود كه ميتوان از تير و يا درختان به سرعت بالا رفت. طرح مذكور مي تواند براي بالارفتن از درختان بلند مانند نخل خرما و تيرهاي برق و مخابرات و ديدباني و نگهباني در ارتفاع بسيار مفيد واقع شود.
علف كش ها جزو مواد شيميايي هستند كه براي افزايش توليد محصولات كشاورزي به وفور استفاده مي شوند. با بهره گيري از اين اختراع ضمن كاهش ميزان مصرف علف كش ها، كارايي و دوام آنها افزايش و اثرات مخرب اين مواد شيميايي در طبيعت به حداقل مي رسد. در اين بررسي هالوكسي فوپ به عنوان يك آفت كش چربي دوست در حضور مونومر متيل متاآكريلات از طريق فرايند پليمريزاسيون ميني امولوسيوني به صورت نانوكپسولها فرموله گرديد. ميزان رهايش آفت كش از نانو كپسولها و تاثير عواملي مانند غلظت آفت كش، نوع سورفكتانت و مقدار عامل شبكه اي كننده بر راندمان لود نانوكپسول ها مورد بررسي قرارگرفت. براي بررسي اثرات فيزيولوژيك از گياه مدل عدسك آبي استفاده گرديد، كه به عنوان گياه مدل در بررسي هاي سم شناسي مورد توجه مي باشد. براي اين منظور و براي بررسي اثرات فيزيولوژيك آفت كش كپسوله شده و فرم كپسوله نشده آن، برخي پاسخ هاي فيزيولوژيك مانند ميزان رشد، كميت رنگدانه هاي فتوسنتزي و فعاليت برخي از آنزيم هاي آنتي اكسيدان مانند سوپراكسيد ديسموتاز (SOD) و پراكسيداز (POD) در گياه عدسك آبي مطالعه گرديد.
موارد یافت شده: 34